Процедура Реєстрації Фізичних Осіб як Платників Податків: Поради та Правила




Важлива інформація від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області! Якщо ви фізична особа, яка не є зареєстрованою у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (ДРФО), то вам необхідно виконати кілька важливих кроків для реєстрації.

Згідно з Податковим кодексом України та відповідним Положенням, кожна фізична особа, незалежно від віку та резидентства, повинна особисто або через представника подати облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР та пред’явити документ, що посвідчує особу.

Якщо ви батько, мати, усиновитель або опікун неповнолітньої особи, вам потрібно також подати Облікову картку за ф. № 1ДР разом із свідоцтвом про народження дитини та вашим документом особи.

Необхідно також звернути увагу на те, що документи, які не є українською мовою, повинні мати засвідчений переклад.

Для підтвердження місця проживання або перебування можна використати витяг з реєстру територіальної громади, паспорт у формі книжечки або тимчасове посвідчення громадянина України.

Також, у разі внутрішнього переміщення, вам потрібно буде надати довідку про взяття на облік відповідно до встановленого порядку.

Пам'ятайте, що документ, що підтверджує реєстрацію у ДРФО, буде видано вам у трьохденний строк, але він може бути видачі такого документа також може представити ваш представник за умови наявності довіреності та відповідних документів.

Будьте уважними та вчасно виконуйте необхідні процедури для безпроблемного ведення вашого податкового обліку!

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт