Методи скасування помилкових розрахункових документів через ПРРО: поради від податкових фахівців


Податківці з Головного управління ДПС у Київській області наголошують на можливості скасування розрахункового документа, створеного через ПРРО з помилковою сумою за операцію, за допомогою операції «сторно». Цей процес передбачає реєстрацію операції «сторно» на фіскальному сервері, формування фіскального номера для цієї операції та вказівку фіскального номера розрахункового документа, який скасовується (відповідно до пункту 8 розділу IV Порядку реєстрації, ведення та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 року № 317).

Таким чином, операцію «сторно» щодо помилково проведеної розрахункової операції ПРРО можна виконати лише щодо останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа за допомогою такого ПРРО (фіскальний касовий чек, Z-звіт).

Проте, якщо через ПРРО вже було сформовано інші розрахункові документи, операцію «сторно» не застосовують. У цьому випадку помилково проведену розрахункову операцію через ПРРО скасовують за допомогою реєстрації від'ємної суми (формування видаткового чека).

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт