Важливі правила для платників податків щодо торгівлі підакцизними товарами через РРО/ПРРО




У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують про важливість дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій з підакцизними товарами через РРО/ПРРО.

Згідно з пунктом 11 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», суб'єкти господарювання зобов'язані проводити розрахункові операції через РРО/ПРРО. Це включає використання режиму програмування для підакцизних товарів, де необхідно вказати код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, назву товарів, ціни та облік кількості.

Порушення цих вимог може призвести до штрафу згідно з пунктом 7 статті 17 зазначеного Закону. Тому, виплата штрафу у розмірі 300 НМДГ очікує тих, хто проводить розрахункові операції через РРО/ПРРО без використання режиму програмування, де не вказуються назви кожного підакцизного товару з кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціна та облік кількості.

Таким чином, важливо, щоб платники податків та центри сервісного обслуговування правильно відображали всю обов'язкову інформацію (у відповідних рядках та/або тегах) у фіскальних чеках РРО/ПРРО, зокрема код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів.

Не забувайте, що застосовуються нові коди згідно з УКТ ЗЕД, які були введені Законом України «Про Митний тариф України» від 19.10.2022 року.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт