Нові Норми для Оформлення Паспортів: Зміни в Правилах від Уряду




Урядом прийнята постанова від 23 квітня 2024 року № 443, яка вносить зміни до Порядку реалізації експериментального проекту з оформлення паспортів громадян України за кордоном. Ці зміни стосуються процедур оформлення та обміну паспортів громадян України, які перебувають за межами країни, а також посвідок на постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, що мають постійне проживання в Україні.

Згідно з новими правилами, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років тепер зможуть отримати паспорт або паспорт для виїзду за кордон тільки у територіальних підрозділах Державної міграційної служби на території України. Це означає, що вже не буде можливості оформити ці документи в установах за межами країни.

Однак важливо зазначити, що ці зміни не стосуються чоловіків призовного віку, які мають право на виїзд за кордон у воєнний період. Постанова № 443 зазначає, що такі вимоги не поширюються на чоловіків віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 2-1 - 2-3, 2-7 Правил перетинання державного кордону. Ця категорія осіб може отримати дозвіл на виїзд, який підтверджується відповідними документами.

Отже, відтепер процедура оформлення паспортів за кордоном залишиться доступною для певних категорій громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, включаючи:

- осіб з інвалідністю;
- чоловіків, які супроводжують осіб з інвалідністю;
- батьків дітей з інвалідністю;
- осіб, які потребують постійного догляду;
- працівників сил безпеки, які потребують лікування через військові травми.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт