Підсумки тижня з 21 по 25 листопада 2022 року

Новини Клубу Головного Бухгалтера



23.11.2022 року окупанти знову вдарили по інфраструктурі України. Це призвело до майже повного блекауту по всій країні – 80% домогосподарств, офісів, магазинів залишилось без світла, мобільного зв’язку, інтернету, води та опалення. Але спільними зусиллями всіх українців країна поступово повертається до звичайного ритму життя. Далі разом рухаємося до нашої перемоги!

Основні новини минулого тижня такі.

Президент підписав Закон про Державний бюджет України на 2023 рік (законопроект від 14.09.2022 р. № 8000). Докладніше про Держбюджет-2023 читайте тут.

ВРУ прийнято Закон України від 03.11.2022 р. № 2720-ІХ, яким запроваджено авансовий внесок з податку на прибуток для обмінників. Зазначені зміни наберуть чинності з 01.01.2023 р.

Також у Раді зареєстровано законопроект, яким передбачено запровадити щомісячні внески для роботодавців на підтримку працевлаштування осіб з інвалідністю.

Уряд схвалив законопроект щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці держслужбовців на основі класифікації посад. Нова система оплати праці державних службовців передбачається з 1 січня 2024 року.

Податківці повідомили, що попри блекаут сервіси ДПС працюють у штатному режимі.

Крім того, податківці нагадали про:нещодавні зміни у Порядку блокування реєстрації ПН/РК та про організацію «гарячих ліній» для полегшення роботи бізнесу;
особливості нарахування «умовних» податкових зобов’язань з ПДВ після відмови застосування спрощеної системи за ставкою 2%.

До речі, Д. Гетманцев на своєму Телеграм-каналі повідомив про те, що будуть прийняті зміни щодо блокування ПН. Зокрема, без проведення автоматизованого моніторингу буде здійснюватися реєстрація ПН, в яких загальна сума обсягу постачання не перевищує 5 тис. грн.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт