Переплату автоматично спишуть на сплату податкових зобов'язань

Новини Клубу Головного Бухгалтера



Податковий борг - сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений Податковим кодексом України (далі - ПКУ) строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ. Такі вимоги визначені пп.14.1.175 ПКУ.

Сплата грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків з відповідного платежу може бути здійснено, окрім самостійної сплати, також:за рахунок надміру сплачених сум такого платежу (без заяви платника);
за рахунок помилково та/або надміру сплачених сум з інших платежів (на підставі відповідної заяви платника) до відповідних бюджетів з урахуванням особливостей, визначених у п. 43.4-1 ПКУ;
за рахунок суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість (на підставі відповідної заяви платника) до Держбюджету України.

Якщо станом на дату проведення нарахування грошових зобов’язань у платника обліковуються надміру сплачені суми з відповідного платежу, то такі нараховані податкові зобов’язання в автоматичному режимі погашаються за рахунок наявної переплати.

Про зазначили податківці ДПС у Вінницькій області.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт