Кабмін розширив повноваження податківців щодо накладення штрафів та стягнення коштів


Під призмою останніх нововведень, прийнятих Кабінетом Міністрів, Державна податкова служба (ДПС) переходить до актуальних обов'язків та повноважень відповідно до нових вимог Податкового кодексу України та Закону "Про платіжні послуги". Міністерство фінансів наголошує на важливості цього рішення.

Одержавши затвердження від уряду, зміни до Положення про Державну податкову службу детально відповідатимуть вимогам ПКУ та відповідним положенням Закону України "Про платіжні послуги". Повноваження та функції ДПС відтепер будуть синхронізовані з цими нормами.

Серед ключових змін також слід відзначити:

- Для небанківських постачальників платіжних послуг та емітентів електронних грошей, які не надали відповідну інформацію про відкриття або закриття рахунків або електронних гаманців платників податків у відповідний контролюючий орган ДПС в зазначений законом термін, будуть застосовані фінансові санкції, аналогічні тим, які застосовуються до банків та інших фінансових установ;

- ДПС отримує право отримувати від небанківських постачальників платіжних послуг та емітентів електронних грошей відомості у порядку, встановленому законодавством, а також на основі судового рішення - інформацію про обсяг та рух коштів або електронних грошей на рахунках чи електронних гаманцях;

- ДПС набуває право на стягнення пені з небанківських постачальників платіжних послуг, емітентів електронних грошей, органів, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, за невчасне виконання ними рішень суду чи рішень керівника органу стягнення (або його заступника чи уповноваженої особи) у випадках, передбачених законодавством.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт