Оподаткування коштів, отриманих від нерезидентів ФОП в Україні



Законодавство України дозволяє фізичним особам (ФОП) відкривати рахунки у фінансових установах інших країн. Проте, коли йдеться про кошти, отримані від підприємницької діяльності ФОП, спеціфічні правила застосовуються залежно від того, чи були ці кошти зараховані на рахунок резидента українського банку чи ні.

Якщо кошти, отримані від нерезидента, не були зараховані на рахунок для здійснення підприємницької діяльності у банку в Україні, то такі кошти не включаються до доходу ФОП для оподаткування. Проте, ці кошти все одно підлягають оподаткуванню за правилами, які застосовуються до фізичних осіб.

Це означає, що зазначені кошти включаються до загального річного оподатковуваного доходу ФОП як іноземний дохід. Такий дохід оподатковується податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військовим збором згідно з правилами, визначеними в пункті 170.11 Податкового кодексу України.

Таким чином, хоча кошти, отримані від нерезидентів і збережені на іноземному рахунку, не підлягають оподаткуванню щодо підприємницької діяльності, вони все одно оподатковуються як іноземний дохід за встановленими ставками ПДФО та військового збору для фізичних осіб.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт