КМУ установив нові правила підтвердження витрат у відрядженні для держслужбовців.


Законодавчими змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2023 року № 913, внесено модифікації до раніше прийнятої постанови КМУ від 02.02.2011 року № 98, яка регулює витрати на відрядження державних службовців та інших осіб, що направляються у відрядження за кошти бюджету, а також підприємствами та організаціями, що фінансуються з бюджету.

Поділений на це промовисто у Парламенті, Тарас Мельничук, представник уряду, розповів, що були внесені покращення, спрямовані на спрощення процедури відшкодування витрат на відрядження. Тепер можна подавати підтвердні документи як на паперових носіях, так і в електронному вигляді.

Окремо зазначено, що звіт про використання коштів, виданих на відрядження, разом із відповідними документами, повинен бути представлений працівником до закінчення п'ятого банківського дня після повернення до місця постійної роботи. За цей термін також необхідно здати звіт про повернення надмірно витрачених коштів. У випадку, коли відряджений співробітник отримав аванс на відрядження готівкою, він має надати звіт про використання коштів та повернути надлишок коштів до закінчення третього банківського дня після повернення.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт