Держпраці уточнило питання про повідомлення до ДПС щодо виробничої практики учнів



Державна служба з питань праці (Держпраці) вирішила питання, чи потрібно подавати повідомлення до територіальних органів ДПС про прийняття учнів на виробничу практику.

З урахуванням специфіки проходження виробничої практики відсутні підстави для подання повідомлення про прийняття працівника до органів ДПС в такому випадку - стверджує відомство.

Варто відзначити, що трудові відносини з учнями професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) під час виробничої практики не виникають, і трудові договори не укладаються.

Для організації виробничої практики учнів ПТНЗ, ці навчальні заклади укладають відповідні угоди з підприємствами, установами та організаціями. Під час виробничої практики учні (слухачі) ПТНЗ виконують роботи на виробництві згідно з навчальними планами і програмами.

За виконану під час виробничої практики роботу, підприємства оплачують учням відповідно до укладених угод про навчально-виробничу практику. Оплата перераховується на рахунок ПТНЗ для виплати учням 50% заробітної плати за виробничу практику. Інші 50% заробітної плати, нарахованої за виробничу практику, використовуються навчальним закладом.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт