Нові Зміни в Роботі з Запитами до ДПС через «Електронний кабінет»



Ми раді повідомити вас про останні зміни, які стосуються роботи з Державною податковою службою України (ДПС). З 21 вересня 2023 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 332, який вносить зміни до Порядку № 405 від 09 липня 2020 року.

Що саме змінили автори цього документу? Вони уточнили процедури приймання та реєстрації запитів на отримання публічної інформації, які надходять до ДПС через «Електронний кабінет», а також організували відправку відповідей на ці запити.

Тепер усі запити, які надійшли до ДПС після закінчення робочого дня, вихідних, святкових та неробочих днів, будуть оброблятися податківцями наступного робочого дня. Це стосується як приймання, так і попереднього опрацювання запитів на інформацію.

Проте, важливо відзначити, що у випадку непереборної сили, опрацювання та реєстрація запитів на інформацію, а також вихідних документів через «Електронний кабінет», буде проводитися працівниками ДПС негайно, як тільки обставини цього дозволять.

Зверніть увагу, що ці зміни не впливають на розгляд адвокатських запитів та надання індивідуальних податкових консультацій.


Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт